Over Bart

Bart van den Oetelaar

De wereld van hypnose

Iedereen komt wel eens op een punt in zijn leven dat hij gaat nadenken:

Wat wil ik nog meer in dit leven?

Op welk gebied word ik gedreven?

Na een zoektocht ben ik beland in de wereld van hypnose. De nieuwsgierigheid heeft me gebracht bij een workshop hypnose. Vanuit hier ben ik begonnen met een opleiding tot hypnotherapeut (hypnose therapeut). Inmiddels ben ik gecertificeerd “Hypnotherapie Practitioner“, “Hypnotherapie Masterpractitioner” en “Hypnotherapeut“. Aanvullend heb ik ook het certificaat “Virtual Gastric Band” (de virtuele maagband) afgerond. Met deze uitgebreide hypnose vaardigheden heb ik inmiddels vele personen mogen helpen en geniet van het vooruitzicht van degene die ik nog ga helpen. Natuurlijk wil ik blijven ontwikkelen in het helpen van mensen en volg daarom frequent nieuwe opleidingen. In 2017 heb ik de opleiding tot “Sociaal Panorama Consultant” gevolgd en met succes afgerond. Een methode welke zeker zo effectief en snel resultaat boekt, overeenkomstig als hypnose.

Zoektocht

In het verleden had één van mijn kinderen het zeer moeilijk en vond het leven niet meer leuk. We hebben van alles in het werk gesteld om hem weer te kunnen laten genieten. Tijdens deze zoektocht naar mogelijkheden ben ik gestuit op hypnotherapie (hypnose therapie). De aantrekkingskracht was voor mij zo immens dat ik daar meer van wilde weten.

Via een workshop maakte ik kennis met de kracht en mogelijkheden van hypnotherapie en direct was ik ervan overtuigd dat het ons kind snel en permanent zou helpen.

 

Opleiding

Vanuit deze wetenschap ben ik gestart met de opleiding “Hypnotherapie Practitioner” bij Hypnose Instituut Nederland. Deze opleiding is als een van de weinige hypnose opleidingen geaccrediteerd door de KTNO voor de BATC en de VBAG. Gedurende de vooral zeer praktische opleiding heb ik vele hypnose sessies uitgevoerd en met overweldigende resultaten. Natuurlijk dit gelijktijdig thuis in de praktijk gebracht. Het is mooi om te zien hoe snel en krachtig de veranderingen bij ons kind zichtbaar werden en hoe het leven voor hem nu veel eenvoudiger en plezieriger verloopt.

Meer vrijheid

Dit smaakte naar meer. Automatisch ging de thuishulp over naar kennissen en vrienden. Toen realiseerde ik me dat ik gedreven ben in het helpen van andere personen. Een waarde die ik van jongs af aan heb maar een tijdje op de achtergrond is gebleven. Het kunnen inleven in een ander en het zoeken naar oplossingen waarmee meer vrijheid kan worden gerealiseerd, intrigeerde me.

Neuro Linguïstisch Programmeren

Door hypnose te combineren met NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) zijn zeer krachtige werkmethoden mogelijk waarmee jarenlange patronen doorbroken worden en permanent veranderen. Ik vind deze therapievorm zo mooi omdat binnen enkele sessies het beoogde resultaat behaald wordt en dat de cliënt vooral bezig is met het werken aan de toekomst. De therapievorm gaat snel naar de kern van het probleem en kan daar op het onbewuste niveau worden aangepakt. Op dit niveau worden emoties opgelost zodat telkens herbeleven van het probleem niet nodig is. Dit is met name voor de cliënt een groot voordeel. De effectieve en krachtige therapievorm zorgt er voor dat in zeer korte tijd grote resultaten worden geboekt. Meestal is na één sessie het grootste deel van je probleem al opgelost, na twee of drie sessies zal het gewenst resultaat behaald zijn.

Ontwikkeling

Een leven lang leren, dat geldt ook in dit beroep. Elk jaar wil ik nieuwe technieken en vaardigheden bijleren om mijn cliënt nog beter van dienst te kunnen zijn. Dat kan op basis van hypnose maar ook andere therapievormen trekken hierin mijn aandacht. Bijvoorbeeld de MatriXmethode van Ingrid Stoop. Een fantastische methode welke uitkomst biedt bij volle en drukke hoofden (ook zeer effectief bij kinderen) en op emotioneel gebied zoals angsten, trauma’s, depressies. Meer informatie van de MatriXmethode is te vinden op de site van Ingrid https://www.matrixmethodeinstituut.nl/