Over Bart

Bart van den Oetelaar

De wereld van hypnose

Iedereen komt wel eens op een punt in zijn leven dat hij gaat nadenken:

Wat wil ik nog meer in dit leven?

Op welk gebied word ik gedreven?

Na een zoektocht ben ik beland in de wereld van hypnose. De nieuwsgierigheid heeft me gebracht bij een workshop hypnose. Vanuit hier ben ik begonnen met een opleiding tot hypnotherapeut (hypnose therapeut). Inmiddels ben ik gecertificeerd “Hypnotherapeut“. Aanvullend heb ik ook het certificaat “Virtual Gastric Band” (de virtuele maagband) afgerond. Met deze uitgebreide hypnose vaardigheden heb ik inmiddels vele personen mogen helpen en geniet van het vooruitzicht van degene die ik nog ga helpen. Natuurlijk wil ik blijven ontwikkelen in het helpen van mensen en volg daarom jaarlijks nieuwe opleidingen. Inmiddels neem ik steeds meer het bewuste mee in mijn sessies, daar ik heb gemerkt dat de combinatie bewust en onbewuste een veel krachtigere basis tot succes geeft.

Aanvullend kunnen we daarbij ook het lichaam gebruiken. In geval van stress of trauma’s wordt er veel spanning in het lichaam opgeslagen. Het ontladen van deze spanning zorgt ervoor dat de “emmer die overloopt” wordt geleegd en er weer veerkracht in jezelf terug komt.

Uiteindelijk tot doel: op eigen benen staan, vanuit je eigen kracht. 

Zoektocht

In het verleden had één van mijn kinderen het zeer moeilijk en vond het leven niet meer leuk. We hebben van alles in het werk gesteld om hem weer te kunnen laten genieten. Tijdens deze zoektocht naar mogelijkheden ben ik gestuit op hypnotherapie (hypnose therapie). De aantrekkingskracht was voor mij zo immens dat ik daar meer van wilde weten.

Via een workshop maakte ik kennis met de kracht en mogelijkheden van hypnotherapie en direct was ik ervan overtuigd dat het ons kind snel en permanent zou helpen.

 

Opleiding

Vanuit deze wetenschap ben ik gestart met de opleiding “Hypnotherapie Practitioner” bij Hypnose Instituut Nederland. Deze opleiding is als een van de weinige hypnose opleidingen geaccrediteerd door de KTNO voor de BATC en de VBAG. Gedurende de vooral zeer praktische opleiding heb ik vele hypnose sessies uitgevoerd en met overweldigende resultaten. Natuurlijk dit gelijktijdig thuis in de praktijk gebracht. Het is mooi om te zien hoe snel en krachtig de veranderingen bij ons kind zichtbaar werden en hoe het leven voor hem nu veel eenvoudiger en plezieriger verloopt.

Meer vrijheid

Dit smaakte naar meer. Automatisch ging de thuishulp over naar kennissen en vrienden. Toen realiseerde ik me dat ik gedreven ben in het helpen van andere personen. Een waarde die ik van jongs af aan heb maar een tijdje op de achtergrond is gebleven. Het kunnen inleven in een ander en het zoeken naar oplossingen waarmee meer vrijheid kan worden gerealiseerd, intrigeerde me.

Neuro Linguïstisch Programmeren

Door hypnose te combineren met NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) zijn zeer krachtige werkmethoden mogelijk waarmee jarenlange patronen doorbroken worden en permanent veranderen. Ik vind deze therapievorm zo mooi omdat binnen enkele sessies het beoogde resultaat behaald wordt en dat de cliënt vooral bezig is met het werken aan de toekomst. De therapievorm gaat snel naar de kern van het probleem en kan daar op het onbewuste niveau worden aangepakt. Op dit niveau worden emoties opgelost zodat telkens herbeleven van het probleem niet nodig is. Dit is met name voor de cliënt een groot voordeel. De effectieve en krachtige therapievorm zorgt er voor dat in zeer korte tijd grote resultaten worden geboekt. Meestal is na één sessie het grootste deel van je probleem al opgelost, na twee of drie sessies zal het gewenst resultaat behaald zijn.

Ontwikkeling

Een leven lang leren, dat geldt ook in dit beroep. Elk jaar wil ik nieuwe technieken en vaardigheden bijleren om mijn cliënt nog beter van dienst te kunnen zijn. Dat kan op basis van hypnose maar ook andere therapievormen trekken hierin mijn aandacht.

Hierin ben ik er ook achter gekomen dat het belangrijk is om zowel het bewuste als het onbewuste in sessies mee te nemen. Het omgaan met gevoelens is daarbij zeer belangrijk. Wanneer we kunnen omgaan met onze gevoelens hebben we ook de kracht om bij onszelf te kunnen blijven en niet afhankelijk te zijn van anderen. Vaak combineer ik deze methode (welke je eenvoudig zelf in je dagelijks leven kunt toepassen) met hypnose waardoor een krachtigere transformatie naar een nieuwe ik ontstaat.

Aanvullend kunnen we daarbij ook het lichaam gebruiken. In geval van stress of trauma’s wordt er veel spanning in het lichaam opgeslagen. Het ontladen van deze spanning zorgt ervoor dat de “emmer die overloopt” wordt geleegd en er weer veerkracht in jezelf terug komt. Graag begeleid ik je met een lichamelijke effectieve oefening voor het loslaten van trauma’s / stress, waarna je deze thuis eenvoudig zelf kunt toe passen.

Nog enkele opleidingen welke ik heb gevolgd zijn: MatriXmethode van Ingrid Stoop, Sociaal Panorama van Lucas Derks, Ademhalingstechnieken voor loslaten van stress / traumas ed, diverse workshops persoonlijke ontwikkeling.